СБУ передали список поплічників терористів "ДНР"

Понеділок, 18 серпня 2014, 18:36

Депутат від "Батьківщини" Андрій Павловський передав голові СБУ Валентину Наливайченку депутатське звернення зі списком поплічників терористів "Донецької народної республіки".

Відповідний список йому передали мешканці звільнених від терористів міст, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

У списку – представники освіти, підприємці, працівники міських та районних адміністрацій і т.д.. Загалом, "чорний список" зараз налічує 42 особи, щодо 15-ти є підтвердження їхньої підтримки терористичних угруповань.

"На територіях, звільнених від російських терористів, до влади повертаються ті самі покидьки з Партії регіонів, Комуністичної партії, депутати місцевих рад, які намагаються знову обіймати посади у системі державної влади – в адміністраціях, в органах місцевого самоврядування. А в людей виникає питання: "За що ми страждали? За що хлопці зброю в руках тримали? Щоб ця сволота повернулася до влади на Донбасі?", - заявив Павловський.

Він зазначив, що в списку є діячі освіти, зокрема начальник управління освіти у Слов’янську Зубарєв, який, за словами мешканців, проводив з терористами наради, примушував директорів шкіл голосувати за "народного мера" Пономарьова.

За словами Павловського, у списку є також прізвище Тетяни Мармазової. "Ми зібрали скарги мешканців, що Тетяна Мармазова є учасницею терористичної організації ДНР – міністром освіти цієї організації, вона змушує викладачів та студентів активно підтримувати сепаратистів, ходити на мітинги", - повідомив депутат.

Він також наголосив, що паралельно зі зверненням до СБУ він готує лист до міністра освіти Сергія Квіта, в якому наполягатиме, щоб освітяни, які зганьбили себе співпрацею з терористами, не мали місця в системі освіти.

Серед поплічників терористів – керівники органів місцевого самоврядування, секретар міської ради Слов’янська, заступник мера Краматорська, також підприємець, який володіє мережею супермаркетів, що постачалє терористам продукти харчування, підприємство, що ремонтувало їхню броньовану техніку тощо.

"Карати потрібно не тільки терористів, які застосовують зброю, але й тих, хто їх підтримує – їхні мітинги та референдуми. Ми закликаємо нову владу, президента і голову СБУ, підійти до переатестації всіх цих державних службовців, оскільки непокаране зло буде відроджуватись", - вважає Павловський.

Депутат заявив, що у разі відсутності реакції з боку голови СБУ він звертатиметься до президента Петра Порошенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування