ГПУ назвала компанію Курченка злочинною організацією

Вівторок, 19 серпня 2014, 19:24

Генпрокуратура визнала СЄПЕК Сергія Курченка злочинною організацією.

Про це повідомив  речник Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко, передає прес-служба ГПУ.

ГПУ проводить досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, члени якої протягом 2010-2014 років вчинили ряд тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки.

Метою було заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема ПАТ НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Укргазвидобування", а також Національного банку України, інших державних банківських установ.

"Встановлено, що група осіб у складі декількох десятків чоловік з метою створення злочинної організації утворили групу компаній "СЄПЕК", до складу якої входили суб’єкти підприємницької діяльності, фіктивні підприємства, а також нелегальний адміністративний апарат у складі низки департаментів органів центральної виконавчої влади, які контролювали вчинення злочинів", - сказано в повідомленні.

Також встановлено, що вказана злочинна організація з 2009 року по лютий 2014 року організувала та здійснила реалізацію на спеціалізованих аукціонах скрапленого газу, призначеного для потреб населення.

Реалізацію проводили підконтрольним підприємствам для власних комерційних потреб за заниженими цінами, різниця такої ціни у порівнянні з ринковою вартістю склала близько 1 млрд грн. Заподіяні державі збитки від діяльності злочинної організації складають понад 3 млрд грн.

У лютому цього року переважна більшість членів вказаної злочинної організації виїхала за межі України, де вони переховуються від органів слідства. 

На даний час слідством арештовані активи - грошові кошти, нерухоме та рухоме майно – на суму понад 2 млрд грн. Вживаються заходи до встановлення інших активів угрупування, які знаходяться за кордоном. 

На сьогодні слідством 4-м членам угрупування винесено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 255 (участь у злочинній організації), ст. 205 (фіктивне підприємництво), ст. ст. 191 та 364 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

Всі особи, яким винесено повідомлення про підозру, наразі перебувають у міжнародному розшуку. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...