У бою під Луганськом захопили російську бронемашину з документами

Четвер, 21 серпня 2014, 12:47

Біля села Георгіївка Лутугінського району Луганської області українські військові захопили російську бронемашину БМД-2 з документами.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Роман Бочкала.

"Бортовий номер 275, зі складу 1-ї парашутно-десантної роти в/ч 74268, Псковської повітряно-десантної дивізії (комвзводу ст. лейтенант Попов)", – повідомив журналіст.

Всі фото: Facebook Романа Бочкали

За його словами, техніку захопили бійці 24-ї бригади ЗСУ та спецпідрозділу "Шторм".

"На фотографіях видно бойову машину і кулемет ПКТ, який був на ній встановлений, із зазначенням імені кулеметника – рядового Сурначева Н.Д. Це ж прізвище та ініціали вказані в журналі вечірньої перевірки, а також імена інших бійців російської армії, по видимому, які воюють в Україні", – додав Бочкала.

 

Журналіст зазначив, що в списку є солдати 1994 року народження.

"Це говорить про те, що у Путіна проблема з досвідченими рекрутами раз в бій кидаються молоді необстріляні бійці", – вважає він.

За словами Бочкали, відправку російських солдат на війну в Україну йому підтвердила дружина одного з військовослужбовців Псковського ВДВ.

"Наших чоловіків недавно відправили на Україну. Типу на навчання. Вони самі не знали, куди саме їх відправлять. Відтоді немає від них ні дзвінка, ні привіту. Ми сидимо за ними плачемо!" – процитував журналіст її слова.

В свою чергу речник РНБО Андрій Лисенко на брифінгу додав, що було захоплено дві бронемашини. За його словами, на місці знайдено планшет командира взводу, гвардії лейтенанта Попова.

"Екіпаж БМД покинув бойову машину", - додав Лисенко.

 
 
 
 
 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування