Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко може розпустити Раду наступного тижня - радник

Четвер, 21 серпня 2014, 12:07

Президент Петро Порошенко може підписати указ про розпуск Верховної Ради і проведення дострокових виборів на наступному тижні.

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив радник глави української держави Олег Медведєв.

Він нагадав, що днями спливає 30-денний термін для формування нової коаліції, і президент України має законну підставу розпустити парламент.

"95 відсотків імовірності того, що наступного тижня буде указ президента про розпуск Верховної Ради", - заявив Медведєв.

Радник Порошенко також повідомив, що у вересні буде оприлюднений пакет великих політичних, економічних і соціальних реформ. Крім того, буде ратифіковано угоду про асоціацію України з ЄС, підписану в червні цього року.

У свою чергу в коментарі "Українській правді" Медведєв уточнив, що лише прогнозував підписання відповідного указу.

"Я не володію інформацією, за яких обставин і коли саме президент вирішить підписати чи не підписати указ про розпуск Верховної Ради. В ефірі Радіо Свобода я розмірковував лише про ймовірність такого сценарію", - каже Медведєв.

"Я оцінив її як високу, виходячи з того, що спливає 30-тиденний термін на формування нової коаліції і ніхто її не спробував навіть сформувати і очевидно що вона не з'явиться", - додає він .

"По-друге цей факт дає президентові можливість скористатися своїм конституційним правом розпускати парламент. По-третє існує високий суспільний запит на дострокові вибори як елемент перезавантаження влади. І президент не може його не відчувати", - зазначив радник Порошенка.

Наприкінці липня Президент України Петро Порошенко заявив, що зараз дострокові парламентські вибори стали реальністю.

"Дострокові парламентські вибори - це вже реальність. І це не тому, що цього хоче хтось із народних депутатів, політиків чи чиновників. Це тому, що 80% українців вимагають цього", - сказав президент, виступаючи в парламенті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування