Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський "Червоний Хрест" проситься на Донбас, хоча "гарантій" немає

П'ятниця, 22 серпня 2014, 15:42

Російський Червоний Хрест просить українських колег дозволити його співробітникам і волонтерам працювати на території Луганської й Донецької областей.

Про це повідомила голова РКК Раїса Лукутцова московському "Інтерфаксу".

"Нами спрямована термінова телеграма в Український Червоний Хрест із проханням розглянути наше клопотання про дозвіл використовувати наших співробітників і волонтерів на території Луганської й Донецької областей", - сказала вона.

У п'ятницю російський гуманітарний конвой перетнув російсько-український кордон і рушив убік Луганська без дозволу влади України й без супроводу співробітників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Лукутцова сказала, що РКК провів телефонні переговори з Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) і московським представництвом Міжнародної федерації Червоного Хреста й Червоного Півмісяця.

За її словами, РКК проінформував усіх іноземних партнерів про готовність направити своїх співробітників і волонтерів для розподілу російської допомоги, яку везе "гуманітарний конвой" РФ.

"Я, як голова РКК, вважаю, що позиція російського МЗС абсолютно правильна", - сказала Лукутцова, коментуючи рішення РФ направити гуманітарний конвой в Україну, не чекаючи дозволу української сторони й без супроводу МКЧХ.

"Українська сторона нас постійно годувала обіцянками, що конвой зможе проїхати завтра, післязавтра, але співробітникам Червоного Хреста не змогли дати гарантій безпеки", - заявила представник російського "Червоного хреста".

"Але найголовніше – у зоні конфлікту немає продуктів, медикаментів, води. Погіршується епідеміологічна обстановка. І ми, як Російський Червоний Хрест, готові взяти участь у цій гуманітарній операції", - наголосила Лукутцова.

За даними Прикордонної служби України, станом на 15:00 п'ятниці український кордон перетнули вже 145 вантажівок із Росії нібито з "гуманітаркою" для Луганська. Перевірено українськими митниками з них було лише 34. Дозвіл на рух вантажівок українці не давали. Червоний хрест вантажівки не супроводжує.

Усього Росія сформувала 262 вантажівки для України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування