НАТО про "конвой": Росія розпалює конфлікт, який сама створила

П'ятниця, 22 серпня 2014, 18:24

Генеральный секретарь НАТО Андерс Фог Расмуссен засудив введення російського "гуманітарного конвою" на територію України без згоди української влади.

Про це говориться у його заяві.

"Я засуджую введення російського так званого "гуманітарного конвою" на територію України без згоди української влади і без будь-якої участі Міжнародного Комітету Червоного Хреста", - заявив Расмуссен.

"Це грубе порушення Росією міжнародних зобов'язань, у тому числі і тих, що були зроблені нещодавно в Берліні і Женеві, а також подальше порушення суверенітету України з боку Росії. Це може тільки поглибити кризу в регіоні, яку Росія сама створила і продовжує посилювати",  - заявив генсек.

Ігнорування міжнародних гуманітарних принципів, на його думку, піднімає подальші питання про те, чи є істинною метою колони  підтримка цивільних осіб, або ж доукомплектування озброєних сепаратистів.

"Я наполегливо закликаю Росію не робити подальших провокаційних дій, щоб зупинити дестабілізацію України і зробити реальні кроки для вирішення цієї небезпечної ситуації за повної поваги суверенітету України та її територіальної цілісності і міжнародного права", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, вантажівки з російською "гуманітарною допомогою" почали рух до українського пункту пропуску "Ізварине" без супроводу Міжнародного комітету Червоного Хреста й без згоди української сторони.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...