Перші російські КамАЗи повертаються у Росію?

Субота, 23 серпня 2014, 10:46

Перші російські КамАЗи зі складу гуманітарного конвою повернулися до Росії.

Про це із посиланням на кореспондентів повідомляє Українська служба Бі-бі-сі.

У суботу вранці пофарбовані у білий колір вантажівки прибули до українського пункту пропуску "Ізварине", що перебуває під контролем проросійських сепаратистів, а потім переїхали на російський КПП "Донецьк".

Водночас, як повідомляє Інтерфакс-Південь, керівник прес-служби Південного митного управління Росії Раян Фарукшин заявив, що перші сім автомашин гуманітарного конвою Росії після проходження російського митного контролю повернулися з України в РФ.

"В 10:05 мск перші автомашини гуманітарного конвою Росії проїхали через пункт пропуску" Донецьк "(РФ) і встали в зону митного контролю МАПП" Донецьк ". Після огляду сім автомашин вже проїхали в РФ", - сказав Фарукшін.

За його словами, передбачається, що машини гуманітарного конвою входитимуть в пункт пропуску партіями, а після проведення митного огляду продовжуватимуть рух територією Російської Федерації.

Як відомо, російська колона гуманітарної допомоги в п'ятницювторглася без згоди України в Луганську область.

ЄС і НАТО вже засудили це вторгнення і закликали РФ вивести свої вантажівки з України.

Держприкордонслужба заявила, що кордон України перетнули 145 російської вантажівок.

Згідно з повідомленням української влади, коли колона перетинала кордон, українських митників заблокували на російському пункті пропуску. І таким чином їм вдалося оглянути лише 34 із 262 вантажівок. 

Натомість Росія заявляла, що у п'ятницю в Україну попрямували 280 машин"гуманітарного конвою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування