Обстріли із Росії посилюються. Поранено 2 прикордонників

Субота, 23 серпня 2014, 14:23

Обстановка на українсько-російському кордоні залишається напруженою. За добу 2 прикордонників отримали поранення.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.  

Протягом доби відбулось 1 бойове зіткнення та 6 обстрілів прикордонних позицій. 

О 20.00  22.08.14, на напрямку "Підгаєвка (РФ) – Деркулеське (Укр.)" (Луганська область), прикордонний наряд виявив та припинив спробу прориву на територію України диверсійно-розвідувальної групи. Відбувся бій, в ході якого 1 прикордонника було поранено. Після бойового зіткнення на місці події було виявлено рюкзак з 2 коробками патронів, спеціальними пристроями,  розтяжками для установки мін на території України.

О 00.30 23.08.14 на південній околиці с. Амвросіївка був здійснений мінометний обстріл прикордонного наряду на БТР та наряду від Національної гвардії на автомашині. Поранено 1 офіцера прикордонника.

0 06.00 23.08.14  розпочався мінометний та кулеметний обстріл території пункту пропуску "Успенка" Донецького загону.

З території Росії був здійснений артилерійський обстріл та обстріл з БМ-21 "Град" позицій прикордонників в районі н.п. Обрив Донецької  області.

Крім того, склад прикордонного наряду спостерігав залпи з РСЗВ  БМ-21 "Град" з території Росії на напрямку "Гельманове  (РФ) – Василівка (Укр.)" в бік с. Амвросіївка (Укр.).

О 00.20 23.08.14 з території Росії зафіксовано залп з БМ-21 "Град" позицій  в районі с. Маркіно.

Кілька разів був здійснений та продовжується мінометний обстріл пункту пропуску "Новоазовськ" Донецького загону.

Як повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, Новоазовськ розташований на узбережжі Азовського моря на відстані 100 км від району бойових дій з терористами.

"Таким чином, географія російських обстрілів простягається від населеного пункту Мілове Луганської області на півночі  до Сєдове Донецької області на півдні. Загальна протяжність ділянки українського кордону, що обстрілюється з боку Росії, складає приблизно 400 км, з яких 100 км перебувають під часовим контролем терористів та російських найманців", - сказав він.

Окрім цього, російські обстріли набувають характеру полювання за рухомими цілями. Так, було обстріляно БТР з нарядом прикордонної служби "Амвросіївський" та автомобіль з бійцями Нацгвардії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування