Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія продовжує обстрілювати українську територію

Неділя, 24 серпня 2014, 17:21

Росія продовжує обстрілювати українську територію і нарощувати військові сили біля кордону з Україною.

Про це розповів на брифінгу в неділю речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Росія продовжує активне ведення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів. На ділянці відділів прикордонної служби "Маріуполь" та "Новоазовськ" Донецького загону були зафіксовані польоти чотирьох російських безпілотників.

Російські військові не припиняють обстріли позицій ЗС України з території РФ.

Так, у суботу з 11:10 до 11:20 з мінометів було обстріляно прикордонний наряд відділу прикордонної служби "Амвросіївка" Донецького загону; об 11:10 залпом трьох установок "Град" з району російського села Максимов було знищено український блокпост в районі Новоазовська.

О 12:30 на напрямку села Шрамко з Росії - Ульянівське в Україні спостерігався обстріл 2 залпами з установок "Град" українського населеного пункту Амвросіївка.

Також обстріли росіян тривали і в ніч на неділю. З 03:10 до 04:00 з території Росії вівся методичний артилерійський вогонь по території пункту пропуску "Новоазовськ" Донецького прикордонного загону.

О 04:20 знову на напрямку Шрамко у РФ - Ульянівське в Україні 2 пострілами з танка був обстріляний наш прикордонний наряд; а ранком, з 05:25 до 05:30 росіяни зробили 10 мінометних пострілів по відділенню українських прикордонників "Побєда" неподалік Амвросіївки.

РФ не припиняє нарощувати військове угруповання в Ростовській області. У суботу на території Росії на відстані 1,5 км від україно-російського кордону напроти ділянки відділу прикордонної служби "Амвросіївка" Донецького загону було виявлено розгорнуту на позиціях російську бойову бронетехніку, гармати та установки "Град".

Також у районі селища Васильєво-Ханжоновка Ростовської області Росії, навпроти ділянки відділу прикордонної служби "Новоазовськ" Донецького загону було зафіксовано розміщення близько 40 установок "Град", 20 автомобілів КамАЗ, та декілька танків.

Як відомо, українська сторона неодноразово зверталася до Російської Федерації з проханням надати розʼяснення щодо неприпустимості накопичення угрупувань її збройних сил поблизу державного кордону України та веденням дестабілізуючої діяльності поза місцями їх звичайного розташування у мирний час.

Проте, Росія відверто нехтує цими запитами і цинічно відповідає, що збройні сили РФ "займаються повсякденною діяльністю та бойовою підготовкою відповідно до планів підготовки ЗС РФ".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування