Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна повністю припинила поставки військової продукції до Росії - СБУ

Неділя, 24 серпня 2014, 18:07

Україна повністю припинила поставки продукції військового призначення в Російську Федерацію, заявив глава Служби безпеки Валентин Наливайченко.

Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу" в неділю, відповідаючи на питання ведучого, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це (інформація про продовження таких поставок) не відповідає дійсності", - сказав Наливайченко.

Глава СБУ нагадав, що президент Порошенко прийняв рішення про створення спеціальної комісії військово-технічного співробітництва, яка здійснює контроль над виробництвом і недопущенням поставок продукції військового або подвійного призначення українського виробництва в РФ, в тому числі приватними підприємствами.

"Це важливе і принципове рішення президента - взяти під повний контроль не тільки казенні та державні підприємства, а й приватні, такі як "Мотор Січ", та інші, які - це правда - мали контракти не один рік, а можливо десятки років з підприємствами на території РФ", - зазначив Наливайченко.

Він визнав, що розірвати контракти приватних підприємств "не так-то просто", але українська влада наполягає, і наполягатиме на цьому.

Разом з тим, спеціальна комісії посилила контроль над невивезенням і недопущенням переміщення продукції військового або подвійного призначення з території України в РФ.

Глава СБУ також заявив, що Україна на даний момент не є постачальником і обслуговуючою стороною ракет "Воєвода" для РФ.

"Безумовно, ні. Всі ці контракти зупинені", - відповів він на відповідне запитання ведучого.

"І не тільки "Воєвода"- є багато розробок, які були унікальним ноу-хау українських підприємств, наприклад, дніпропетровських, - ці секрети знаходяться у державній владі і охороняються. Повірте, російські фахівці не мають, наприклад, кодів", - додав Наливайченко.

Як відомо, раніше газета The Washington Post повідомила, що, незважаючи на війну, Україна, зокрема – "Мотор Січ", продовжує поставляти Росії комплектуючі для озброєння. Про це виданню заявив офіційний представник компанії Анатолій Малиш.

За його словами, "Мотор Січ" не отримувала офіційного розпорядження припинити поставки до Росії.

Міністр фінансів Олександр Шлапак заявив, що Україна не продає Росії військову продукцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування