Терористи заявили, що "випадково" можуть збити безпілотники ОБСЄ

Понеділок, 25 серпня 2014, 12:54

Керівництво терористичної організації "ДНР" виступає проти запуску безпілотників спостерігачами ОБСЄ.

Про це заявив російському "Інтерфаксу" так званий "перший віце-прем'єр "ДНР" Андрій Пургін.

"ОБСЄ - це організація, представники якої мають спостерігати. Ми йдемо назустріч і в будь-який момент готові відвезти їх туди, куди їм потрібно, показати їм все, що вони хочуть побачити. Однак запуск безпілотників не входить до їхніх функції. Вони мають визначитися зі своїм статусом: або бути нейтральними спостерігачами, або безпілотники запускати", - сказав він.

Пургін не виключив, що бойовики під час бойових дій "можуть випадково збити безпілотники ОБСЄ ".

Як відомо, 18 серпня в Берліні за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ Франції, Німеччини, Росії та України глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що в Москві хотіли би, щоб місія спостерігачів ОБСЄ в Україні отримала безпілотники для моніторингу кордону з української сторони.

"Зараз триває розмова про те, щоб місія ОБСЄ отримала безпілотники для контролю кордону з української сторони з українського повітряного простору. Ми підтримуємо такий підхід: що ефективніше місія працюватиме, то краще", - сказав він.

Водночас генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви" заявив, що використання безпілотників ОБСЄ на сході України можливе, якщо на зустрічі в Мінську 26 серпня сторони домовляться про гарантії безпеки.

"У цьому питанні ми знову впираємося в зустріч у Мінську. Якщо ми отримаємо за підсумками угоду про припинення вогню, то разом з ним з'являться умови для використання безпілотників. Зрештою, це занадто дороге обладнання, тож нам потрібен мінімум гарантій для їхнього використання, щоб безпілотники не були збиті в той самий момент, як вони піднімуться в повітря", - заявив генсек ОБСЄ.

 При цьому він висловив сподівання, що заяви бойовиків про намір збивати безпілотники "не були серйозними".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування