Нафтогаз повернув Газпрому "помилкових" $10,5 мільйона

Вівторок, 26 серпня 2014, 10:41

"Нафтогаз України" повернув російському "Газпрому" 10,54 мільйона доларів за транзит газу за липень, назвавши їх помилковими.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"НАК "Нафтогаз України" не прийняла 10,54 мільйона доларів, перерахованих ВАТ "Газпром" як доплата за транзит російського газу територією України в липні, і повернула платіж відправникові", - йдеться в повідомленні.

Ситуація виникла тому, що ціна транзиту прив'язана до ціни газу для України, і в "Нафтогазі", який не погоджується на підняття ціни, вважають, що за старою ціною отриманий аванс за транзит ще не використаний.

"Раніше "Газпром" перерахував аванс за послуги з транзиту. Формула розрахунку транзитного тарифу враховує ціну газу, що поставляється російською компанією для України. За розрахунками "Нафтогазу", аванс ще не був витрачений в повному обсязі", - заявили в НАК.

"Нафтогаз вважає, що даний платіж був здійснений безпідставно, внаслідок чого він був повернений відправникові", — заявив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

У "Нафтогазі" порахували, що з моменту припинення поставок газу об'єм його транзиту з Росії територією України склав 11,6 мільярда кубометрів.

Як відомо, "Газпром" повністю припинив постачання газу українським споживачам 16 червня 2014 року.

З початку квітня російська сторона наполягає на зміні ціни газу для України з 268,5 до 486 доларів за 1000 кубометрів, але Україна вважає цю зміну необґрунтованою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування