Київ відповів Москві на ноту про другий "гуманітарний конвой"

Вівторок, 26 серпня 2014, 13:58

Україна отримала ноту РФ про намір поставити другу частину гуманітарної допомоги в Україну, в своїй відповіді Київ вказав російській стороні на грубі порушення під час попередньої доставки і попередив Москву про необхідність дотримуватися чітких правил.

Про це у вівторок сказав речник МЗС Євген Перебийніс, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

''У своїй відповіді ми звернули увагу російської сторони, що під час попередньої доставки Росією такої допомоги вона грубо порушила міжнародні правила і правила визначені національним законодавством, а також раніше досягнуті домовленості", - сказав Перебийніс.

Він вказав, що у зв'язку з такими порушеннями російський вантаж був фактично незаконно переміщений через державний кордон України, без супроводу представниками Червоного Хреста і без контролю представниками прикордонних і митних служб України, яких російська сторона фактично витіснила з пункту пропуску.

Тому будь-які подальші поставки гуманітарної допомоги можуть розглядатися виключно в разі виконання Росією чітких правил: здійснення контролю українськими митниками та прикордонниками всього вантажу, його передача Червоному Хресту, який з цього моменту буде відповідати за його доставку, зберігання та розподіл.

''Разом з цим ми очікуємо, що це питання може стати предметом обговорення під час сьогоднішньої тристоронньої зустрічі - Україна, ЄС, Митний союз, в Мінську '', - додав Перебийніс.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування