Підмога в Іловайськ в середу ввечері так і не надійшла - Семенченко

Середа, 27 серпня 2014, 19:19

Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко повідомив, що отримав інформацію про початок руху колон і штурмових груп в бік Іловайська.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Є інформація про початок руху колон і штурмових груп в бік Іловайська. Радіоперехоплення сепарів підтверджують. Зв'язку з містом поки немає, командування та бійці Донбасу поки підтвердити не можуть (зв'язок). Крига скресла. Буду тримати всіх в курсі. Інфа про пікет АП була ще о 13-00. Очевидно довели до відома Президента", - повідомив він.

Станом на 20:00, за інформацією Семенченка, в Кутейниковому стоїть полк десантників РФ (псковська дивізія), Новокатерінівка - ще один полк (курська дивізія).

"Вкопують танки в землю. Подвійне кільце оточення. Щойно додзвонилися комбату "Дніпра" Юрі Березі. Жодної допомоги поки немає... Щойно взяли в полон сепаратистів — колишній "Беркут", - написав він на своїй сторінці.

Станом на 23:00 Семенченко повідомив, що допомога не надійшла. "В Іловайську знаходяться танки "ДНР", які зараз працюють по наших позиціях. Настрій у солдатів бойовий, позначається втома, але хлопці тримаються молодцем", - зазначив він.

Як відомо, у середу ввечері близько 300 активістів під Адміністрацією президента на вулиці Банковій виступають з вимогою негайно відправити підмогу батальйонам, які зараз знаходяться в Іловайську.

Окрім вимоги надання на підтримку бійцям важкої техніки, пікетувальники також просять вивести їх з Іловайська для збереження життів. Серед іншого – вони пропонують звільнити Валерія Гелетея з посади міністра оборони та призначити замість нього комбата "Донбасу" Семена Семенченка.

Саме Семенченко є одним з тих, хто закликав у середу вийти на акцію протесту до АП.

Раніше організатори написали, що "в Іловайську 5-й день в оточенні перебувають підрозділи батальйонів "Донбас", "Дніпро", "Світязь", "Херсон" та "Миротворець".

Командування цих підрозділів протягом усіх цих 5-ти днів звертається до керівництва АТО з вимогою створити коридор для вивезення тяжкопоранених. Ці звернення ніким не почуті і саботуються як військовим командуванням, так і керівництвом держави".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування