Аваков перешкоджає поверненню Нацгвардії вертольотів від приватної компанії – ЗМІ

Четвер, 28 серпня 2014, 12:34

Міністерство внутрішніх справ перешкоджає поверненню вертольотів МВС, які перебувають в оренді приватної компанії "Українські вертольоти".

Про це повідомляють "Наші гроші".

Ідеться про 12 вертольотів. З них чотири орендовані компанією у військової частини 2269, підпорядкованої Нацгвардії МВС, ще вісім – у міліцейського держпідприємства "Хорів-Авіа".

Прокуратура навіть ініціювала судовий процес повернення вертольотів, але на засіданнях суду представники МВС не підтримують позови і заявляють про відсутність вимоги повертати гвинтокрили.

Журналісти програми "Наші гроші" відвідали судове засідання та переконалися: позови в інтересах МВС прокуратура програє через позицію МВС.

При цьому самі керівники приватного підприємства стверджують, що жодних перешкод для повернення цих вертольотів Нацгвардії немає.

"З Національною гвардією все чітко. В країні – особливий період. Якщо командувач пише нам листа: "Поверніть вертольоти", ми під козирок, і вертольоти повертаються. Командування Національної гвардії не пише таких листів", – пояснив гендиректор "Українських вертольотів" Олександр Босов.

Загалом парк компанії "Українські вертольоти" налічує 28 бортів. Окрім 12 вертольотів МВС, ще 16 орендовані у Збройних сил (військова частина А0105). Міністерство оборони свою техніку забрати в компанії намагається.

У цьому випадку керівництво компанії стверджує, що готове віддати Міноборони вертольоти, але просить натомість надати їм правову аргументацію, яку вони зможуть використати перед ООН, оскільки гелікоптери використовуються у її місіях.

"Українські вертольоти" – найбільша вертолітна  компанія України. Чистий прибуток компанії у 2012 році становив 9 млн грн. Держава отримує від компанії 80 млн грн щорічно за оренду вертольотів.

За даними Агентства SMIDA, акціонерами компанії "Українські вертольоти" є дві фізичні особи – 39% акцій належить її гендиректорові Володимиру Ткаченку, 61% – його дружині Олександрі Ткаченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування