Польська "Солідарність" закликала українців не чекати допомоги від Заходу

Четвер, 28 серпня 2014, 12:45

50 колишніх діячів польської антикомуністичної опозиції "Солідарність" закликали українців не чекати допомоги від Франції та Німеччини.

Про це йдеться в їхньому відкритому листі українцям, президенту Петру Порошенку та з’їзду партії "Солідарність", повідомляє "Радіо Свобода".

Підписанти вважають, що Україна бореться не тільки за свою власну свободу, але й за свободу народів Європи. "Сьогодні Росія веде з Україною неоголошену війну, але це – її стиль і методи. Так само, як орди більшовиків у 1920 році ми зупинили неподалік Варшави, дасть Бог, що ви зупините їх на Донбасі", – написали польські діячі.

Водночас вони застерігають, що не варто розраховувати на Захід.

"Не розраховуйте на Німеччину, не розраховуйте на Францію, вони піклуються тільки про свої власні інтереси. Борітеся звитяжно! Росія прислухається тільки до сили. Будьте сильними!", - йдеться в листі.

Звернення зокрема підписали діячі "Воюючої Солідарності" Ядвіґа Хмєльовська і Пйотр Хлєбовіч, політолог Пшемислав Журавський вел Ґраєвський, голова політичного комітету кримських татарів на чужині Селім Хазбієвіч, представник комітету репресованих під час воєнного стану Тадеуш Волинець, а також представники інших польських організацій, що об’єднують ветеранів антикомуністичої опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News