Союз солдатських матерів Росії: в Україну хочуть відправити 250 солдат

Четвер, 28 серпня 2014, 16:47

250 призовників з рязанської десантної дивізії примусили підписати контракт з метою відправити їх в Україну наступного тижня.

Про це повідомляє РБК з посиланням на відповідального секретаря Союза комітетів солдатських матерів Валентину Мельникову.

Вона сказала, що дізналася це від родичів призовників. За її словами, рязанська десантна дивізія зараз знаходиться на навчаннях в Ростовській області.

Іншій родичці, говорить Мельникова, подзвонив полковник Мединський і запевнив, що ніяких контрактів призовників не змушували підписувати і що вони повернуться в Рязань через два тижні.

Раніше член президентської ради з прав людини Сергій Кривенко повідомив РБК, що до ради "стали надходити звернення від інших батьків строковиків та контрактників, спрямованих на навчання в Ростовську область". На думку батьків, під приводом навчань їх можуть перекинути в Україну.

У свою чергу мешканка Магнітогорска Алена Косаченко розповіла виданню, що її 19-річний син проходив строкову службу в Рязанській області, в кінці липня був переведений в Ростовську область на кордоні з Україною.

26 серпня він подзвонив матері і сказав, що їх командир "зібрав 50 строковиків і сказав: Тепер ви все у мене контрактники, якщо не підпишете паперу, я сам все за вас підпишу".

24 серпня, запевняє Косаченко, її син теж зв'язувався з нею і повідомив, що "у всіх зібрали бірки і номерки на випадок зникнення безвісти або смерті". Тепер вона побоюється, що її сина "відправлять воювати в Україну".

Голова Комітету солдатських матерів Ставропольського краю Людмила Богатенкова розповіла РБК, що сформувала ще й великий список з 400 осіб: у ньому поранені й убиті жителі Північно-Кавказького округу. Імена дев'яти з них з 18-ї мотострілецької бригади, вона направила в президентську раду з прав людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування