Терористи звільнили жінку, яку прив'язували до "ганебного стовпа" в Донецьку

П'ятниця, 29 серпня 2014, 11:32

Терористи з батальйону "Восток" звільнили громадянку України Ірину Довгань, яку раніше прив'язували до "ганебного стовпа" в центрі Донецька.

Про це повідомляє російський телеканал "Дождь" з посиланням на фотографа Дмитра Белякова, який сприяв звільненню жінки.

За словами Белякова, він і його колега Марк Франкетті звернулися до комбата "Востока" Олександра Ходаковського і той погодився звільнити Довгань і навіть покарати винних у її затриманні, оскільки сам він нібито не знав про інцидент.

"Загалом, я свідчу, що Ірина Довгань зараз жива, здорова, з нею все гаразд, і вона дуже скоро возз'єднається зі своєю дочкою", – повідомив Беляков.

 

Раніше користувач Facebook Sonia Fisher написала на своїй сторінці, що сепаратисти увійшли в будинок жінки в місті Ясинувата, бо в ньому горіло світло. На той момент у всьому місті третій тиждень не було електроенергії, а у Довгань був дизель-генератор.

У її будинку сепаратисти знайшли українські прапорці і стікери, а в її планшеті виявили відкриті українські сайти і визнали це достатньою підставою для звинувачення жінки в "шпигунстві на Київ".

Через це її прив'язали до стовпа, обвішати українськими прапорами і давши в руки табличку з написом "Вона вбиває наших дітей. Агент карателів". У мережі поширилися фотографії, на яких на Довгань кричить, а також б'є її інша жінка.

Після цього бойовики затримали жінку і містили в полоні, звинувачуючи в тому, що вона – навідниця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування