Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров заявив, що Україна погодилася на другий гуманітарний вантаж

П'ятниця, 29 серпня 2014, 13:15

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Україна дала згоду на доставку другого гуманітарного вантажу з Росії.

Про це він заявив в п'ятницю у Москві під час прес-конференції за підсумками переговорів з главою МЗС Ірану Джавадом Заріфа, повідомляють РИА Новости.

За його словами, в середу Росія отримала відповідну ноту МЗС України зі згодою на відправку на схід України гуманітарної допомоги з РФ.

У четвер Москва направила Києву другу ноту з гуманітарного конвою. Лавров сподівається, що скоро можна буде приступити до практичної відправки вантажу.

"Ми вчора направили вже другу ноту в МЗС України з урахуванням тих пропозицій, які нам представили українці, і, за нашою оцінкою, у нас є спільне розуміння, як цей другий конвой направляти на південний схід з тим, щоб і безпека була забезпечена, і вантажі були доставлені ", - сказав Лавров.

"Ми розраховуємо, що тепер, коли друга нота, яка враховує українські міркування, пішла до Києва, <...> ми зможемо найближчим часом вже приступити до практичної відправки гуманітарних вантажів, які так необхідні для цивільного населення південного сходу", - підкреслив Лавров.

Він заявив, що ОБСЄ ніякого відношення до відправки гуманітарних конвоїв на схід України не має.

"ОБСЄ взагалі до цього ніякого стосунку не має, і представники ОБСЄ ще в період дискусії щодо деталей першого гуманітарного конвою заявляли неодноразово, що це не їхній мандат, не їхня компетенція", - сказав глава МЗС РФ.

У свою чергу речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко під час брифінгу заявив, що відповідної заявки від Росії не надходило.

Як відомо, російська сторона не дозволила українським митникам оглянути вантажівки першої "гуманітарної допомоги" Росії, вони вторглися на територію України без її дозволу. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування