Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін заявив, що домовився з Порошенком щодо "гуманітарки"

П'ятниця, 29 серпня 2014, 21:03

Президент Росії Володимир Путін повідомив, що під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком в Мінську домовився з ним про реалізацію плану гуманітарної допомоги жителям Луганська і Донецька.

Про це він сказав в інтерв'ю Першому телеканалу, фрагмент якого був показаний в п'ятницю ввечері.

"Ми домовилися про те, що ми реалізуємо запропонований президентом Порошенком план надання допомоги, допомоги нужденним людям в Луганську і в Донецьку, і підемо по запропонованому ним шляху: будемо відвантажувати необхідні людям продукти, товари залізничним транспортом. Це була його пропозиція, я з цим погодився", - повідомив Путін

Він зазначив, що зустріч була відвертою.

"Взагалі, зустріч була дуже хорошою, мені так здалося. Досить відвертою. Петро Олексійович, на мій погляд, такий партнер, з яким можна вести діалог", - сказав Путін.

Але, підкреслив він, "зрозуміло, хотілося б, щоб все, про що ми домовлялися, було втілено в життя".

"Потрібно надати гуманітарну допомогу людям, які перебувають зараз у зоні конфлікту. Про це ми теж з президентом Порошенком розмовляли, він з розумінням ставиться і до того, що Росія робить. Я вважаю, що і ми повинні піти назустріч керівництву України в цьому питанні", - зазначив президент РФ.

Він висловив сподівання, що Порошенко почув аргументи Москви. "Сподіваюся, що так", - сказав Путін, відповідаючи на відповідне запитання.

Як відомо, двогодинна бесіда Путіна і Порошенко відбулася в ніч на 27 серпня в Мінську, де відбувалися контакти на рівні глав держав Митного Союзу з президентом України та представниками ЄС.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування