Близько 200 солдатів-строковиків РФ відправляють в Україну

Субота, 30 серпня 2014, 01:01

Родичі 18-річного солдата-строковика Андрія Вільховика підтвердили інформацію про те, що близько 200 строковиків, які служать в Ростовській області, змушують підписувати контракти, в тому числі й під загрозою псування військових квитків.

Повідомлення про це раніше кілька десятків батьків солдат надіслали до Комітету солдатських матерів, повідомляє російський телеканал "Дождь".

Сам Вільховик проходив строкову службу в Рязанській області, в 137 гвардійському парашутно-десантному полку. Наприкінці липня 2014 року його перевели у військову частину неподалік селища Гуково Ростовської області, поруч з яким знаходиться однойменний пункт пропуску на російсько-українському кордоні.

За словами родичів солдата, днями він зателефонував до них і повідомив, що його та його товаришів по службі змушують підписувати контракти. Батьки заборонили Вільховику робити це, і він погодився, запевнивши, що не хоче нічого підписувати, оскільки служити йому залишилося всього два місяці - вже 7 листопада солдат мав би повернутися додому.

Однак увечері того ж дня він передзвонив своїй старшій сестрі та сказав, що підписав контракт, не пояснивши, чому він так швидко змінив свою думку. Наступного дня солдат подзвонив другу, якому докладно розповів про те, як змушували підписувати контракти. За словами солдата, йому та його товаришам по службі погрожували та псували квитки.

"Капітан сказав таку фразу: ви у мене тепер контрактники, а якщо не підпишете, я все сам підпишу", - повідомила друга сестра солдата Ніна Вільховик. Ту саму фразу повторювали своїм родичам інші строковики.

Пізніше сім'я Вільховика звернулася до Комітету солдатських матерів і проконсультувалася у юриста, який порадив їм скласти список скарг і направити їх до правових інстанцій, а після отримання скарг дзвонити солдату і говорити йому, щоб він та його товариші по службі йшли писати рапорт про розірвання контракту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News