УЛЬТИМАТУМ СИЛАМ АТО під Іловайськом: здатися до ранку

Субота, 30 серпня 2014, 01:20

Угрупуванням силам АТО під Іловайськом, серед яких є і добровольчі батальйони і військові ЗСУ, бойовики висунули ультиматум – здатися до 6 ранку 30 серпня.

Про це повідомила прес-служба добровольчого батальйону "Донбас".

 

Згідно з інформацією, 29-го серпня, вранці, угрупуванням сил АТО, які знаходились у Іловайську було висунуто ультиматум. Скласти зброю та здати техніку. І лише за цієї умови - вільно вийти з міста. 

"Командуванням, на чолі з генералом Хомчаком, було прийнято рішення ігнорувати даний ультиматум і йти на прорив до основних сил АТО. 

Під час їх просування, одну з колон було атаковано російськими військами з використанням бронетехніки, систем залпового вогню "Град", Гаубіц та мінометів",  - сказано в повідомленні.

"У результаті нерівного бою, українськими військовими було знищено 5 одиниць ворожої бронетехніки і взято у полон 10 російських військових", - зазначили у прес-службі.

"Однак, атаками супротивника було уражено одну з колон, яка потім зайняла кругову оборону у Червонопіллі. Доля іншої колони поки не відома, оскільки зв'язок повністю обірвався", - повідомили у "Донбасі".

"У результаті багатогодинного бою група наших військових отримала другий ультиматум - здатися до 6 ранку, інакше усі будуть знищені. Частина військових прийняла рішення піти у полон", - сказано в прес-релізі.

"Батальйонами "Донбас", "Кривбас" і Кіровоградський полк спецпризначення даний ультиматум було категорично відхилено",  - зазначили у прес-службі.

"Верховний Головнокомандуючий, президент України Петро Порошенко в курсі ситуації. Але вона ускладнюються щохвилини, через значну кількість поранених з батальйонів Нацгвардії, МВС та ЗСУ (близько 100 осіб)", - зазначається у повідомленні.

"Звертаємося до Президента України з проханням зробити усе можливе і неможливе для збереження життів українських героїв і якомога швидше реалізувати усі можливі для цього заходи", - додали у батальоні.

Пізніше командир "Донбасу" Семен Семенченко уточнив, що мав розмову з президентом, який сказав, що на найвищому рівні досягнув домовленості про те, що до 10-00 всіх бійців, які не здалися в полон із зброєю та прапорами випустять будуть через спеціальний коридор до місця дислокації основних сил АТО.

"Бойова техніка підірвана", - додав Семенченко.

Окрім того, усі, хто здавався в полон, а також поранені полонені, протягом останніх декількох днів будуть обміняні на російських десантників в Харкові.

 

Раніше повідомлялося про те, що гуманітарний коридор, який за закликом президента Росії Путіна був відкритий для відходу українських військ з-під Іловайська, обстріляла російська артилерія. Також опубліковані свідчення учасників події.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News