Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимчук: Війська РФ ведуть постійне повітряне спостереження за силами АТО

Середа, 10 вересня 2014, 23:07

Російські війська ведуть постійне повітряне спостереження за українськими військами в районі Маріуполя та на адміністративному кордоні Криму.

Про це з посиланням на прикордонників повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Тільки за минулу добу двічі зафіксовані російські розвідувальні БПЛА: на одному з блокпостів поблизу Маріуполя і на кордоні Херсонської області поблизу пункту контролю "Чонгар", - уточнив він.

Тимчук зазначив, що прикордонники не збивають російські БПЛА "через одну просту причину".

"Якщо раніше вони працювали на висоті 300-500 м, і їх можна було збити зі стрілецької зброї, то зараз росіяни запускають свої апарати на висоті більше 1000 м. Тоді як у прикордонників немає засобів ППО, щоб знищувати подібні цілі на цій висоті", - повідомив він.

"Але і сам факт активної розвідки на напрямках, де росіяни зараз концентрують свої війська, дуже не радує. Всім ясно, чим це пахне. Хоча наші силовики і заявляють, що забезпечать оборону й адміністративного кордону з Кримом, й Маріуполя", - додав Тимчук.

Як відомо, 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі.

Водночас терористи "ДНР" та "ЛНР" порушують режим припинення вогню та здійснюють обстріли позицій сил АТО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування