Кримська активістка Богуцька: Крим зараз – велика в’язниця

Четвер, 11 вересня 2014, 12:11

Кримська активістка Ліза Богуцька вважає, що Крим з приходом Росії перетворився на "велику в’язницю", але сподівається повернутись туди "разом з Україною".

Про це вона заявила в інтерв’ю Радіо "Свобода".

Сама активістка, у якої кілька днів тому проводили обшук та допитували кілька годин російські силовики, зараз переїхала до Одеси.

Вона розповіла, що люди, які прийшли до неї з обшуком, повідомили, що вона проходить у справі проти лідера кримських татар Мустафи Джемілєва як свідок.

"У результаті обшуку вони нічого не виявили і нічого не підкинули. Вони хотіли щось підкинути, але робити цього не стали. Потім вони сказали, що у мене потрібно вилучити всю комп'ютерну техніку і всі носії інформації", - розповіла активістка.

Після цього активістку з конвоєм доправили до Центру протидії екстремізму, де їй сказали, що вона може "бути підозрюваною в екстремістській діяльності та в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі".

Проте потім з’ясувалось, що ніяких підозр щодо неї немає, але вона має дати свідчення щодо своєї присутності на зібранні кримських татар, коли "створювали "коридор" для в'їзду Мустафи Джемілєва до Криму (3 травня – ред.)

" Буквально через дві години я вже вирішила, що мені потрібно виїхати з Криму, тому що зараз він мене відпустив, а завтра вони переглянуть те, що вилучили, звинуватять мене в екстремістській діяльності, вигадають ще якусь терористичну діяльність", - пояснила Богуцька.

"Я це зрозуміла так: мені дається "зелений коридор", я це повинна усвідомити і виїхати, інакше наступного дня мене заарештують", - додала вона.
Усе її майно, діти і чоловік поки залишаються в Криму, але вона планує повернутись в Крим "разом із Україною".

"Я лише два дні перебуваю на волі – адже Крим зараз, по суті, це одна велика в'язниця, просто мало хто ще це розуміє. Багатьом здається, що вони отримали свободу після того, як до нас прийшла Росія, але вони ще не підозрюють, що ця "свобода" відгукнеться всім", - розповіла Богуцька.

"Я думаю, що зможу повернутися до Криму, повернуся до Криму вже разом з Україною", - додала вона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування