На Донбасі вибори можливі лише у 9 з 32 округів - "Опора"

Четвер, 11 вересня 2014, 12:46

Громадянська мережа "Опора" вважає, що позачергові вибори Верховної ради можуть відбутися в 9 з 32 округів Донецької та Луганської областей.

Про це на прес-конференції заявив аналітик "Опори" Олександр Клюжев, повідомляють "Українські новини".

"Станом на 9-10 вересня, з огляду на військово-політичну й адміністративну ситуацію в Донецькій і Луганській областях... За нашими оцінками у 8 з 21 округу Донецької області вибори, на поточний момент, можуть бути проведені у всіх населених пунктах і на всіх дільницях", – сказав він.

З його слів, у цих округах зареєстровано 38% виборців.

На трьох округах Донецької області вибори, на думку "Опори", можуть відбутися в деяких населених пунктах, а ще на 10 – можливості проведення виборів немає.

При цьому, у цих 10 округах повністю підконтрольних терористичним організаціям, проживає близько 47% виборців Донецької області.

У Луганській області, за оцінками "Опори", вибори зможуть відбудуться лише в одному з 11 округів, у якому зареєстровано тільки 9% виборців регіону.

В 5 округах вибори можуть бути проведені на деяких дільницях, а ще на 5 округах – навряд чи зможуть відбутися.

В округах, на яких проведення виборів є малоймовірним, зареєстровано майже 47% виборців Луганської області.

Також, зі слів Клюжева, ускладнена повноцінна організація роботи окружних виборчих комісій, які не повністю дотримуються законодавчих процедур.

Як відомо, ЦВК має намір провести позачергові вибори Ради в 213 з 225 округів (відповідно до законодавства проведення виборів на тимчасово окупованій території заборонене).

Позачергові парламентські вибори пройдуть 26 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування