Російські війська перестали виходити з України - РНБО

П'ятниця, 12 вересня 2014, 13:21

Російські військові більше не виходять із території України, хоча напередодні покидали нашу країну.

"Фіксується припинення виходу російських військ з території України", - заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу.

"Зафіксовано концентрацію присутності терористів в районі Розсипного та Пелагіївки Донецької області", - повідомив він.

Речник РНБО зазначив, що на території окупованого Криму на полігоні злітно-посадкових систем "Нитка" біля міста Саки завершилися навчання льотчиків окремого корабельного винищувального авіаційного полку палубної авіації Північного флоту РФ.

"Заступник генерального секретаря НАТО з питань зовнішньої політики та політики безпеки Джеймс Аппатурай заявив про зменшення кількості військовослужбовців регулярної армії РФ, однак констатував збереження військ спеціального призначення на території України", - наголосив Лисенко.

"При цьому в секретаріаті НАТО вважають, що в Україні залишаються близько 1 тисячі російських військових, а на російсько-українському кордоні – близько 20 тисяч", - додав він.

Напередодні повідомлялося, що частина російських військових покинула територію України, але частина військових залишаються і навчають бойовиків, так само як залишається скупчення російської техніки на території України та поблизу її кордонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News