Україна зможе пережити зиму без російського газу - Яценюк

Субота, 13 вересня 2014, 10:28

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що Україна може пережити зимовий період без поставок російського газу.

Про це він заявив у ході конференції YES, яка проходить у Києві.

Яценюк нагадав, що Україна перебуває у надскладних умовах в звязку з перекриттям Росією поставок газу та виведенням з ладу інфраструктури шахт Донбасу, що не дає можливості електростанціям отримувати вугілля.

Разом з тим, за словами прем'єра, Україна зможе пережити зиму завдяки реверсним поставкам з Європи.

"У наших підземних сховищах знаходиться до 17 мільярдів кубів природного газу. Цього недостатнього, щоб  пережити зиму, але достатньо, щоб не замерзнути", - зазначив він.

За словами Яценюк, з 25 млрд кубометрів газу, які Україна закуповувала у РФ, 15 мільярдів вона отримує від Європейського союзу.

"Нам необхідно ще 5 млрд, щоб "пройти" зиму.  Зараз у мене 100% відповіді на питання, чи готові ми купити їх. Але якщо ми будемо використовувати усі  потужності ЄС, то хоч у складних умовах,  але зможемо пережити зиму", - додав прем'єр.

"Ми імпортуємо вугілля з інших країн, у тому числі з Південно-Африканської республіки, це вперше за 20 років. І якщо нам вдасться відновити правопорядок на територіях, які досі контролюються терористами і росіянами, то ми відновимо постачання вугілля з цих регіонів на українські електростанції", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування