На Донбасі терористи активізували розвідку, перегруповують сили та обстрілюють українців

Субота, 13 вересня 2014, 13:18

Незважаючи на режим припинення вогню ситуація на території Донецької та Луганської областей залишається напруженою, терористи подовжують провокації.

Про це заявив керівник інформаційно-аналітичного центру РНБО  Андрій Лисенко.

З установок "Град" було обстріляно аеропорт у Донецьку. Обстріл вівся з боку населеного пункту Яковлівка, а також з районів Донецька – Путилівка  та шахти ім.Кірова.

"Загалом протягом доби терористи обстріляли блокпости та позиції підрозділів ЗС України в районах н.п. Донецької області – Нижня Кринка, Мар’їнка, Петрівське, Новоселівка, Майорське, Жданівка, Новотроїцьке, Красногорівка, Богданівка, Малоорлівка, Ясинувата, Авдіївка, Піски, Тоненьке, Дебальцеве та Чорнухіне, Міус, Центральний – Луганської області", - зазначив він.

"Військовослужбовці сил АТО відкривають вогонь тільки у відповідь і лише для захисту, при явному нападі на позиції та блокпости", - підкреслив Лисенко.

У свою чергу один з бійців, який зараз перебуває у аеропорту Донецька, повідомив Українській правді, що  обстріли аеропорта з боку терористів активізувалися протягом останніх двох днів.

За словами бійця, бойовики використовуют САУ, міномети та "Гради", окрім того українські військові бачили танки, якими терористи планували обстрілювати аеропорт після обстрілу з артилерії. 

"Бійці сил АТО просять підкрілення у командування - технікою та живою силою" , -зазначив військовослужбовець. 

Також за даними РНБО, бойовики активізували проведення розвідувальних заходів навколо Маріуполя для встановлення місць розташування підрозділів АТО.

"Ситуація в місті спокійна, наші військові повністю контролюють ситуацію на підступах до Маріуполя", - додав він.

В межах Донецької та Луганської областей продовжується перегрупування підрозділів ЗС РФ та незаконних збройних формувань

Також зафіксовано факти ведення повітряної розвідки та порушень повітряного простору України. У районі Красної Талівки (Луганська область) минулої ночі прикордонники виявили безпілотники, один з яких на висоті 2 км ненадовго заглибився у повітряний простір України, інший здійснював рух уздовж кордону на території Росії.

За даними РНБО, бойовики намагаються відновити роботу пункту пропуску "Новоазовськ".

"Розпочали роботу співробітники страхових компаній", - повідомив Лисенко.

Інфографіка rnbo.gov.ua

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...