Брок: Асоціація відкриє Україні великі можливості за однієї умови

Субота, 13 вересня 2014, 18:08

Угода про асоціацію дуже вигідна для України і  відкриває великі можливості. Але все залежатиме від українців та української влади, якій для отримання цих переваг потрібно провести глибокі реформи".

Про це заявив голова комітету з міжнародних питань Європейського Парламенту Елмар Брок під час зустрічі з президентом Петром Порошенком.

Брок заявив, що попри тиск з боку Російської Федерації, європейська сторона та Україна не пішли ні на які зміни в угоді про асоціацію.

"Угода надасть можливість Україні піти шляхом реформ в таких важливих сферах, як верховенство права, демократія, так й в економічній площині. Зміни в законодавстві у відповідності до Угоди зроблять Україну більш конкуретноздатною на міжнародному ринку. Вже зараз, на етапі попереднього застосування Угоди, ми бачимо зростання українського експорту до ЄС на 14%", - додав Брок.

Також він заявив, що асиметричне застосування Угоди надає переваги Україні в стосунках з ЄС.

"Я вдячний Президенту за його наміри запропонувати антикорупційну реформу і прийняти закони, які дозволять децентралізувати владу і застосувати амністію в рамках мирного врегулювання. Це кроки, які сприятимуть реалізації Мирного плану на Сході країни. Закон про амністію є дуже важливим для об'єднання країни і та ціна, яку треба заплатити за мир, навіть якщо вам це не подобається, це ціна за мир та свободу, яку потрібно заплатити", – заявив Брок.

Джерело відео -  5 канал 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News