"Газпром" не пояснює Європі, чому знизив поставки газу - ЗМІ

Субота, 13 вересня 2014, 22:37

Представники "Газпрому" відмовилися пояснити причину скорочення поставок декільком країнам Європи, яке відбулося за останні кілька днів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого представника компанії.

При цьому у "Газпромі" заявили, що не можуть задовольнити заявку Польщі, яка зажадала збільшити поставку до максимуму, прописаного в контракті.

У російській компанії заявили, що поставлять обсяг, "близький до мінімуму" за контрактом.

У Словаччині 13 вересня заявили, що поставки газу з РФ знизилися на 10%. 

У свою чергу міністр енергетики Румунії повідомив, що "Газпром" експорт газу на 9% в суботу і планує зниження на 5% у неділю. Про плановане скорочення "Газпром" повідомив Румунію у п'ятницю.

Як відомо, поставки російського газу на експорт до Західної Європи в середу, 10 вересня, знизилися порівняно з попереднім днем на 5,1 млн кубометрів - до 361,4 млн кубометрів.

Як свідчать дані європейських газотранспортних операторів, всі потоки газу, які можуть вплинути на збільшення ресурсів для поставок в Україну, вже тиждень завмерли на одних і тих же значеннях.  Зростання поставок відзначається тільки в напрямку Туреччини.

12 вересня про більш низькі, ніж заявлено в оперативних номінаціях, поставках вже заявили Польща, Словаччина та Австрія.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування