Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На "виборах" в Криму зафіксували численні порушення

Неділя, 14 вересня 2014, 15:11

На "виборах" в анексованому Криму, які проходять 14 вересня, громадські активісти фіксують  порушення.

Як повідомляє Крим.Реалії  з посиланням на Комітет виборців Криму, 14 вересня не усі виборчі дільниці відкрилися вчасно. У першу чергу це пов'язано з тривалою процедурою оформлення бюлетенів дострокового голосування.

"Зокрема виборча дільниця №240 на території Центрального району Сімферополя відкрилася тільки в 8:37 через велику кількість тих, хто проголосував достроково. Водночас на дільниці №301 Залізничного району Сімферополя члени комісії розкривали конверти з бюлетенями дострокового голосування і ставили в них печатку, що порушує принципи таємного голосування", – йдеться у повідомленні.

Серед інших порушень в Комітеті виборців зазначають численні випадки недопуску спостерігачів на дільниці, у тому числі з порушенням вимог законодавства.

За інформацією Комітету, на дільниці №225 Центрального району Сімферополя довгий час спостерігачів не пускали в приміщення для голосування по причині того, що там ніби-то йде обробка бюлетенів дострокового голосування.

"Це однозначне порушення законодавства, тому що без спостерігачів члени комісії могли робити з цими бюлетенями все що завгодно, у тому числі шляхом фальсифікацій забезпечити потрібний результат. Також викликають побоювання злагоджені дії глав дільничних комісій в Кам'янці (Сімферополь) – вони приховують інформацію про явку виборців і число отриманих бюлетенів, що може бути ознакою підготовки вкидань", – заявив голова громадського об'єднання Андрій Крисько.

Як відомо, 14 вересня в анексованому Криму вперше проходять вибори за російським законодавством до "Державної ради", а в Севастополі – в "Законодавчі збори" міста. Крім того проходять вибори до місцевих органів влади.

Самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов заявив, що всі виборчі дільниці на півострові відкрилися вчасно.

Меджліс кримських татар і низка кримськотатарських організацій закликали співвітчизників до бойкоту підготовки і проведення виборів в умовах окупації. Про невизнання виборів в анексованому Криму заявили також представники українських організацій та об'єднань вимушених переселенців з Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування