Чубаров: "вибори" у Криму бойкотували, є невелике "протверезіння"

Понеділок, 15 вересня 2014, 08:15

Призначені окупаційною владою вибори в Криму бойкотували не лише кримські татари, але й представники інших національностей АРК.

Про це написав глава Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook.

"Приймаю з Криму привітання з приводу провальних для де-факто кримської влади "виборів", - зазначив він.

"Дуже точно охарактеризував результати "виборів", які сьогодні пройшли в Криму, один із кримських журналістів (прізвище його з відомих причин не називаю): "Рефат агъа, не забудьте подякувати особливо етнічним росіянам і українцям, які живуть у Криму. Багато хто з них також підтримали рішення Меджлісу і разом із кримськими татарами дружно бойкотували "вибори", - написав Чубаров.

"Звісно ж, дякую всім, хто, усвідомлюючи антинародну сутність де-факто кримської влади, яка прийшла у результаті вторгнення російських військ і анексії Криму, дружно проголосували "ногами" – і росіянам, і кримським татарам, і українцям", - додав він.

Чубаров наголосив, що у своєму рішенні від 12 червня Меджліс закликав "усіх жителів Криму, незалежно від національності, які вважають, що дискримінаційні закони про вибори, які порушують фундаментальні права кримських татар – корінного народу Криму, – не сприятимуть зміцненню міжнаціональної згоди, установленню рівного діалогу й соціальної справедливості на півострові, не брати участь у виборах депутатів Держради Криму й представницьких органів муніципальних утворень у Республіці Крим, призначених на 14 вересня 2014 року".

"Ще раз усім спасибі, хто виявив громадянську позицію!", - додав глава Меджлісу

Чубаров також висловив здогад, що "до ранку "центрвиборчком Криму" намалює де-факто кримській владі такі потрібні хоча б до 50% цифри".

"Шулерам не звикати… Так вони вчинили й при підбитті підсумків так званого "референдуму" 16 березня 2014 року… Але недовго вже мотузочці витися", - заявив він.

У розмові з кореспондентом видання "Крим.Реалії" Чубаров також сказав: "Частина кримського суспільства взагалі бойкотувала ці вибори. Це ті, хто був проти референдуму, вони утвердилися в тому, що мали абсолютну рацію в березні".

Серед них, за словами голови Меджлісу, "практично всі кримські татари" та інші люди, які не сприймають такої російської влади в Криму.

"Але я бачу, що сюди тепер додалася значна частина тих, хто, можливо, і радів приходу Росії. У них починається поки що невелике, але протверезіння", - заявив Чубаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News