Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму в дім члена Меджлісу увірвалися з обшуком, забрали техніку

Вівторок, 16 вересня 2014, 08:25

Рано вранці 16 вересня у квартиру члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва в с. Молодіжне під Сімферополем увірвалися озброєні люди з обшуком.

Про це він особисто повідомив "Крим. Реалії".

"Увірвалися автоматники, спочатку оточили під'їзд, потім зайшли як "цивільні" люди, потім привели понятих і почали все обшукувати. Вони шукали літературу ісламського характеру, вилучили в мене ноутбук разом із зарядним обладнанням і системний блок від комп'ютера", - розповів Барієв.

Він зазначив, що силовики спочатку поводилися досить зухвало й грубо, налякавши родину, у тому числі дітей – але після низки зауважень вони стали ввічливішими.

За словами Барієва, обшук проводили співробітники ФСБ. Вони показали постанову, що дані заходи проводяться у зв'язку з подіями 3 травня, коли кримські татари зустрічали на адміністративному кордоні в Армянську свого лідера Мустафу Джемілєва.

"Повідомили, що обшук ведеться у кримінальній справі щодо тих заходів, повідомили, що в них є санкція на обшук, хоча вони мені копію постанови не залишили", - розповів Барієв.

Дані заходи член Меджлісу розцінює, як "залякування соціальне активних людей, як елемент психологічного впливу".

"За всі роки свого життя я ніколи з такими речами не стикався, тому що я знав, що я ніколи не був правопорушником. Тому в цьому випадку я це розцінюю як спосіб психологічного впливу для того, щоб далі я не міг вести активну громадську діяльність", - вважає Барієв.

Силовики вже покинули дім меджлісівця, який після оцінки ситуації буде намагатися забрати свою комп'ютерну техніку.

"Там міститься інформація моєї багаторічної роботи, у тому числі й аналітична, для мене ця інформація дуже важлива", - сказав він.

Ескендер Барієв є членом Меджлісу, противник присутності кримських татар у лавах самопроголошеної влади Криму. Барієв завжди досить критично й різко висловлювався щодо анексії Криму Росією. 

У Криму почастішали випадки обшуків із боку правоохоронних органів у родинах кримських татар під приводом пошуку "зброї, наркотиків, забороненої літератури". Останній випадок стався у Ленінському районі, у сім’ї Ідриса Аметова й у домі його племінника.

Також обшук провели в сімферополі у активістки Єлизавети Богуцької, після чого вона покинула Крим.

А 15 вересня був скоєний напад на будівлю Меджлісу кримськотатарського народу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування