РНБО: Росія активізувала "мінну" війну на кордоні

Середа, 17 вересня 2014, 12:41

Російські військові і бойовики продовжують переміщення в районах Донецької  і Луганської областей.

Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

"За оперативною інформацією розвідки, фіксується переміщення російських військових та бойовиків в районах населених пунктів Фащівка, Красний Луч Луганської області та Дебальцеве Донецької області", - сказав він.

"На територіях, підконтрольних бойовикам, терористи продовжують маскувати військову техніку в житлових кварталах та у подвір’ях мирних громадян", - зазначив Лисенко.

Триває повітряна розвідка з боку РФ з використанням безпілотників. Впродовж доби зафіксовано п’ять таких випадків на висотах від 1 до 2 км.

Двічі безпілотники спостерігалися поблизу Маріуполя та тричі – на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Протягом доби прикордонники відділу "Красна Талівка" Луганської області тричі зафіксували факти спрацювання мін, встановлених російськими диверсантами.

В одному із випадків на міні підірвалася та загинула жителька одного із прикордонних сіл. Обставини вибухів ще у двох випадках з’ясовуються.

"Це свідчить про активізацію "мінної" війни на даній ділянці та поновлення спроб з боку російських найманців відтіснити прикордонників від лінії кордону. Те, що в ході такої війни гине мирне населення – терористів не хвилює", - зазначив Лисенко.

"Тому ми закликаємо місцевих жителів прикордонних з Росією районі бути пильними та утриматися від збирання грибів та ягід", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування