Кличко розповів про свої успіхи за 100 днів мерства

Середа, 17 вересня 2014, 13:37

Київський міський голова Віталій Кличко вважає успішною діяльність своєї команди протягом перших 100 днів свого перебування на посаді мера столиці.

Про це він заявив у середу, звітуючи про результати дії своєї команди за 100 днів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я упевнений, що можу відзвітувати, якщо говорити про боксерську термінологію – про перший раунд: за ці 100 днів у нелегкому бою наша команда перемогла", – сказав Кличко.

Він наголосив, що у момент приходу на посаду мера в Києві була повністю зруйнована вертикаль влади, дефіцит бюджету становив понад 20%.

"Ми зробили аудит, ми знаємо, що відбувається в місті, і маємо плани на наступні 100-200-300 днів", – сказав мер.

Так, за його словами, у сфері землевпорядкування лише 17% земельних ділянок оформлено офіційно, у зв'язку з чим втрати бюджету від плати за землю становлять щорічно понад 5 млрд грн.

Кличко додав, що протягом останнього періоду Київрада практично не працювала, і нині накопичилося близько 3 тисяч кадастрових справ щодо земельних ділянок, які Київрада має в терміновому порядку розглянути.

Міський голова також заявив, що найближчим часом буде поновлено земельні аукціони, й очікувані надходження від їх проведення сягнуть близько 0,5 млрд грн.

Одним із досягнень Кличко також назвав роботу щодо впорядкування МАФів.

За його словами, вже демонтовано понад 350 незаконно встановлених МАФів. Спрощений порядок оформлення документації на них дасть змогу залучити до бюджету значні суми.

Кличко наголосив, що своїм першочерговим завданням він вбачає боротьбу з корупцією. З цією метою з 1 листопада розпочне роботу сайт, на якому будуть відображені всі об'єкти господарської діяльності, зокрема, земля, майно, інвестиційні конкурси.

За словами мера, вже наступного року надходження до бюджету міста від інвестиційної діяльності становитимуть близько 1 млрд грн.

Кличко закликав киян разом вирішувати всі наболілі проблеми.

"Один я зробити багато не можу – лише разом ми зможемо навести лад", – заявив Кличко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування