Екс-мер Слов'янська Штепа не підпадає під закон про амністію

Середа, 17 вересня 2014, 15:07

Екс-мер Слов'янська (Донецька область) Неля Штепа не підпаде під закон про амністію.

Про це повідомила уповноважений Президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, народний депутат Ірина Геращенко, передають Українські новини.

"Пані Штепу заарештовано за дуже серйозними обвинуваченнями. Сьогодні вона утримується й дає показання в українській службі безпеки, і буде відповідати за українськими законами", - сказала Геращенко.

"Це дуже важливо для того, щоб жоден інший мер не відчиняв двері свого міста для терористів і сепаратистів... Вона повинна відповісти за українським законодавством", - відповіла вона на запитання, чи включає закон про амністію звільнення заарештованих, у тому числі Штепи", - сказала вона.

При цьому Геращенко підкреслила, що зараз силами антитерористичної операції звільнено від терористів 80 населених пунктів Донбасу, 16 районів Донецької й 18 районів Луганської області.

Вона наголосила, що на цих територіях працює український закон і Кримінальний кодекс.

Щодо інших затриманих сепаратистів Геращенко зазначила, що деяких з них бойовики вносять у списки заручників, і щодо них ведуться переговори.

Однак вона ще раз підкреслила, що під амністію підпадають тільки ті, хто не причетний до вбивств, катувань і зґвалтувань.

Як повідомлялося, 16 вересня Верховна Рада проголосувала законопроекти про введення особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей та про амністію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування