Екс-регіонали кажуть, що проситимуть Держдуму РФ відпустити Януковича додому

Середа, 17 вересня 2014, 15:41

Голова депутатської групи "За мир і стабільність" Віталій Грушевський заявив, що депутати групи відвідують Держдуму РФ "з метою налагодження діалогу між парламентаріями двох країн".

Про це він розповів "Укрінформу".

"Мета поїздки депутатів із нашої групи до Держдуми Росії - налагодити діалог між парламентаріями щодо ситуації на Сході, адже головне - мирне врегулюввання всіх суперечностей. Також хочемо поставити питання, чому наші товаровиробники не мають змогу постачати продукцію до РФ", - сказав нардеп.

Він заявив, що депутати проситимуть у Держдуми сприяти поверненню в Україну представників колишньої влади.

"Також звернемось до Держуми, щоб вона посприяла поверненню в Україну наших колишніх гарантів, людей, які були при владі, зокрема Януковича, Клименка, Арбузова, інших. Чому їх там тримають? Нехай приїдуть до нас і нададуть відповіді на всі запитання", - сказав Грушевський.

Водночас він зазначив, що керівництво Верховної Ради не підтримало цю поїздку.

"Два тижні тому на Погоджувальній нараді я запропонував створити групу депутатів, яка поїде спілкуватись у Європарламент, парламент Білорусі, але найбільший наш сусід - Російська Федерація", - розповів Грушевський.

"Досить нам усім спілкуватися через інтернет чи телебачення. На жаль, ця ініціатива не знайшла підтримки Турчинова, і тому було прийнято рішення "За мир та стабільність" таку поїздку до РФ здійснити", - сказав депутат.

За його словами, серед депутатів, які відвідають сьогоднішнє засідання Держдуми Росії, - Володимир Олійник, Олександр Бобков, Владислав Лук'янов, Володимир Струк (усі колишні регіонали - ред.) та інші.

Як відомо, депутатську групу "За мир і стабільність" було створено у Верховній Раді на початку липня.

До її складу увійшли депутати, які вийшли з фракцій Партії регіонів і Комуністичної партії України.

Як відомо, колишній лідер Партії регоінів, екс-президент Віктор Янукович оголошений у розшук за злочини проти людяності.

Як відомо 26 жовтня в Україні відбудуться дострокові вибори до Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування