Суд дав Меджлісу в Сімферополі добу на виселення

Середа, 17 вересня 2014, 16:28

Меджліс кримськотатарського народу, благодійний фонд "Крим" і газета "Авдет", повинні протягом доби звільнити приміщення по вулиці Шмідта в центрі Сімферополя.

Відповідне судове рішення 17 вересня глава фонду "Крим" Різі Шевкієву зачитав судовий пристав-виконавець, передає Крим.Реалії.

В іншому випадку, майно, що залишиться в будівлі, погрожують заарештувати, а всередину нікого більше не пустять.

Як сказано в документах, які вручили Шевкієву, підставою для виселення є виконавчий лист, виданий Центральним райсудом Сімферополя 15 вересня, по справі № 2-1688/14.

У його резолютивній частині зазначено, що БО "Фонд "Крим" заборонено "здійснювати повноваження власника в частині користування і розпорядження належним йому майном". При цьому мова йде також і про об'єкти фонду та за семи іншими адресами.

У разі невиконання вироку суду або іншого судового акта глава Фонду може бути притягнутий до кримінальної відповідальності.

Крім того, арештовано рахунки організації у "Владікомбанку". Також фонду заборонено відкривати нові рахунки.

На питання видання Крим.Реалії, чи буде фонд "Крим", на балансі якого знаходиться будівля вулиці Шмідта, 2, залишати приміщення, Шевкієв відповісти не зміг.

"Юристи працюють над цією постановою і радитимуться, думатимуть, що робити. Звільнити практично неможливо. А якщо не звільняти, значить, ми даємо їм підстави зайняти нашу будівлю, окупувати і тримати в своїх руках", – сказав він.

Те, що відбувається навколо фонду "Крим" і Меджлісу Шевкієв пов'язує з низькою явкою виборців на "вибори" 14 вересня в "Держраду" і муніципальні органи влади.

"Зараз кримськотатарський народ зобразять в ролі зла, яке загрожує благополуччю решти населення Криму, створять образ ворога і будуть активно нас репресувати. Тим самим вони будуть в очах виборців, які від них відвернулися, шукати підтримку і піднімати свій рейтинг", – вважає Шевкієв.

17 вересня в будівлю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі прийшли представники ФСБ Росії та судові пристави. Вони зачитали судову постанову Шевкієву. Як припустили в Меджлісі, найімовірніше, правоохоронці готуються опломбувати майно.

Вранці 16 вересня в Сімферополі будівлю Меджлісу кримськотатарського народу оточили автоматники, пройшов обшук.

В ході обшуку були вилучені протоколи деяких засідань Меджлісу, кілька релігійних книг, комп'ютерна техніка, а також особисті речі народного депутата України Мустафи Джемілєва.

Також 17 вересня обшуки пройшли в селі Кольчугіно, селищі Зуя, в мечеті масиву Фонтани міста Сімферополя, і, за деякою інформацією, в Сімферопольському масиві Кам'янка.

Представники Меджлісу розцінюють те, що відбувається, як "залякування соціально активних людей, як елемент психологічного впливу".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News