Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія пропонує зустріч по газу тоді, коли Україна не може

Середа, 17 вересня 2014, 18:32

Міненерго Російської Федерації пропонує провести тристоронню зустріч по газу на початку наступного тижня.

Про це повідомили Агентству нафтової інформації у прес-службі відомства.

"Ми пропонуємо зустрітися на початку наступного тижня. Кожен день на рахунку", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому він зазначив, що остаточної дати планованої зустрічі немає.

Раніше міністр енергетики й вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що Єврокомісія запропонувала провести енергетичні консультації за участю української, європейської й російської сторони по газу 27 вересня.

"Єврокомісія запропонувала дату – 27 вересня, однак російська сторона, наскільки мені на цей момент відомо, не погодила", - сказав він.

Продан зазначив, що українську сторону задовольнить "будь-яке число, крім понеділка-вівторка 22-23 вересня, тому що в ці дні будуть проходити наради Ради міністрів країн Європейського енергетичного співтовариства, на якому Україна головує".

"Місце проведення буде визначено додатково в результаті наших тристоронніх консультацій. Поки в мене немає інформації щодо місця зустрічі, оскільки поки не узгоджено дату. Якщо буде погоджено дату, то місце буде знайти простіше простого, і це буде одна з європейських країн, швидше за все", - сказав Продан.

Останній раунд тристоронніх переговорів по газу пройшов у Брюсселі 11 червня.

Консультації між Росією, Україною і Єврокомісією по газовому питанню тривали з квітня.

Міністр енергетики РФ Олександр Новак наприкінці серпня заявляв, що Росія й Україна узгодили дату тристоронньої зустрічі на 6 вересня, але прес-служба єврокомісара ЄС з енергетики Гюнтера Еттінгера повідомила пізніше, що тристоронні переговори можуть відбутися в середині вересня.

Пізніше ЄК заявляла, що зустріч відбудеться 20 вересня у Берліні. Тим часом російська сторона не підтвердила цю дату, зазначивши, що дата й місце майбутньої зустрічі узгоджуються.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування