Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кремль: РФ не буде відключатися від глобальної мережі, але буде "захищатися"

П'ятниця, 19 вересня 2014, 13:40

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков спростував повідомлення про те, що в Росії проробляється питання про можливість відключення від глобального інтернету, але зазначив, що Москва "працює над захисними заходами у сфері кібербезпеки".

Про це він заявив в п'ятницю російському "Інтерфаксу".

"Звичайно, не може бути й мови про те, що Росія може бути відключена від глобального інтернету, про те, що вона готується до цього чи розглядає таку можливість", - сказав Пєсков.

Разом з тим він зазначив, що "останнім часом у діях наших партнерів і в США, і в Європі з'явилася неабияка частка непередбачуваності, і ми повинні бути готові на всі випадки".

"Відомо, хто є головним адміністратором глобального інтернету. І в зв'язку з цією їх непередбачуваністю ми повинні думати про те, як забезпечити свою національну безпеку", - сказав прес-секретар Путіна.

Він ствердно відповів на питання, чи йде в Росії робота над такими заходами у сфері інформаційної безпеки.

При цьому прес-секретар підкреслив, що мова йде не про те, щоб Росії відгородитися від глобальної мережі, а про те, "щоб захистити її від можливих дій ззовні".

Як відомо, в п'ятницю газета "Ведомости" повідомила про розроблену Мінкомзв'язку концепцію з відключення Росії від глобальної мережі інтернет.

Заступник міністра зв'язку і масових комунікацій РФ Олексій Волін заявив, що йому нічого не відомо про концепцію, яка передбачає можливість відключення Росії від глобальної мережі. Але при цьому він додав, що "за все міністерство говорити не може".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування