Путін запропонував провести переговори щодо України у Відні

П'ятниця, 19 вересня 2014, 13:49

Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з австрійським канцлером Вернером Файманном запропонував провести у Відні черговий етап мирних переговорів щодо України.

Про це повідомляє сайт австрійської газети Österreich з посиланням на канцлера.

За даними видання, Путін подзвонив Файманну через півгодини після повернення канцлера з Риму, де той обговорював долю України з главою зовнішньополітичного відомства ЄС Федерікою Могеріні.

Österreich уточнює, що "вибухонебезпечна" розмова, яку Путін хотів проводити лише по захищеній від прослуховування лінії, тривала 20 хвилин і велася німецькою мовою.

У свою чергу австрійський канцлер озвучив Путіну чотири вимоги з боку ЄС: якомога швидше вивести зі сходу України всіх російських військових, визнати суверенітет і цілісність України, забезпечити охорону українського кордону з метою не допустити повторного проникнення російських солдат і забезпечити підтримку мирного процесу в Україні з боку Кремля.

У свою чергу Путін заявив, що "бачить поступовий позитивний розвиток подій в Україні" і запевнив, що "високо цінує" мирні намагання Файманна.

За даними видання, австрійський канцлер одразу повідомив про розмову німецькій колезі Ангелі Меркель, яка, стверджує Österreich, зраділа такому посередництву.

Втім сам Файманн наголосив, що до остаточної цілі ще далеко.

Українська правда.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування