Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибух на хімзаводі у Донецьку не вплинув на радіаційний фон - міськрада

Субота, 20 вересня 2014, 15:09

У міськраді Донецька заявили, що радіаційний фон у місті знаходиться в межах норми.

Повідомлення про це з'явилося після того, як стало відомо про вибухи на Донецькому казенному заводі хімічних виробів в результаті попадання в нього снарядів.

"У соціальних мережах поширюється інформація про те, що в Донецьку через вибухи на Донецькому казенному заводі хімічних виробів різко підвищився радіаційний фон. За офіційними даними МНС України в Донецькій області ,дана інформація не відповідає дійсності", - заявили в міськраді.

Разом з тим у прес-службі Донецької ОДА повідомили: 20 вересня близько 10:00 сталося потрапляння вибухонебезпечного предмета на склад Донецького казенного заводу хімічних виробів, розташованого в Куйбишевському районі по вул.Софіївська.

"В результаті попадання на склад, розташований приблизно в 5 кілометрах від основної території заводу, стався спалах. Будівля складу одноповерхова, обваловано землею до покрівлі. Загрози поширення полум'я немає", - наголошується в повідомленні.

Загиблих і постраждалих немає.

"Хіміко-радіометричної лабораторії проведені заміри повітря на місці події на предмет кількості небезпечних хімічних речовин в атмосфері. Перевищення гранично допустимих концентрацій не виявлено", - підкреслили в ОДА.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування