ЗМІ: вантажівки з "конвою" повертаються в РФ. У Авакова кажуть – вони були пусті

Субота, 20 вересня 2014, 18:16

Перші "КамАЗи" з колони "гуманітарного конвою", які незаконно перетнули держкордон України та прибули до Донецька з 2 тонами "допомоги", вже повернулися на територію Росії.

Про це повідомили в ефірі телеканалу "Росія-24", пише російський Інтерфакс.

У свою чергу радник глави МВС України Зорян Шкіряк заявив: за оперативною інформацією, третій російський "гуманітарний конвой" прийшов в Донецьк порожнім.

"Від інших конвоїв цей відрізняється тим, що мав безпрецедентну охорону з числа військовослужбовців РФ, представники самопроголошених утворень "ДРН" та "ЛНР" до конвою не допускалися", - заявив Шкіряк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, 20 вересня колона приблизно з 200 машин з російською "гуманітарною допомогою" прибула до Донецька.

Загальна вага вантажу - близько двох тисяч тонн. За даними російських ЗМІ, у машинах з РФ привезли "продукти харчування, генератори, медикаменти, теплі речі, питну бутильовану воду" для жителів південного сходу.

ЗМІ зазначає, що "перед відправленням колони для догляду гуманітарного вантажу неодноразово запрошувались представники української митниці та Червоного Хреста. Але вони відмовилися без пояснення причин". 

Раніше Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) заявив, що не бачить сенсу брати участь у підготовці третього російського гуманітарного конвою для жителів південного сходу України.

У свою чергу в РНБО заявили: Раді нацбезпеки та оборони нічого не відомо про вміст вантажівок третього "гуманітарного конвою", який перетнув кордон України 20 вересня. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування