СБУ: Терористи, що готували теракт в Маріуполі, отримували зброю у Донецьку та Росії

Понеділок, 22 вересня 2014, 17:19

Контррозвідка СБУ в Маріуполі спільно з підрозділами МВС та Нацгвардії затримала диверсантів з батальйону бойовиків "Восток", яка планувала вчинити терористичні акти у місті.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

21 вересня ц.р. затримано чотирьох бойовиків – ватажка на прізвисько "Лис", та його поплічників, мешканців Маріуполя.

"Усі вони пройшли спеціальну підготовку у таборах РФ,  мають досвід бойових дій та брали безпосередню участь у збройних нападах на адмінбудівлі в Маріуполі у травні ц.р., коли загинуло багато правоохоронців та мирних жителів міста", - сказано в повідомленні СБУ.

"Відомо, що зловмисники причетні до вбивств підприємців, у яких відбирали майно та гроші. Завданням бойовиків було скоєння диверсій, терактів з метою дестабілізації ситуації в регіоні", - додали в СБУ.

Відомо також, що готуючи теракти, члени угруповання виїжджали до штабу "ДНР" у Донецьку та до Російської Федерації, де отримали зброю, вибухівку та детальні інструкції.

У затриманих вилучено топографічні карти м. Маріуполя з позначками адмінбудівель, звіт групи про готовність до диверсій, ручні гранатомети РПГ-26,  снайперську гвинтівку нового зразка російського виробництв, 7 автоматів Калашникова із спорядженими магазинами, гранати РГД-5,  велику кількість світло-шумових гранат, сигнальних ракет, радіостанції.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 258-3  Кримінального кодексу України, здійснюються оперативні та слідчі дії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування