Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді вважають, що держоргани затягують із розслідуванням Іловайської трагедії

Понеділок, 22 вересня 2014, 18:49

Правоохоронні органи намагаються затягнути розслідування Іловайської трагедії.

Про це заявив глава парламентської комісії Андрій Сенченко.

За його словами, комісія не одержала відповіді на жоден запит, який вона направляла в держоргани, зокрема МВС, Міноборони, Прикордонслужбу, Генштаб, Генпрокуратуру, командуючому Нацгвардії й губернатору Донецької області.

Він зазначив, що відповіло тільки СБУ.

"Правда, наш запит у СБУ містив 50 питань на 5 сторінках, а відповідь прийшла всього на одній сторінці", - сказав він.

"Вони (представники правоохоронних органів - ред) хочуть усі хором уникнути відповідальності, тому ми повинні діяти жорстко. Не вийде в керівників відомств затягувати роботу комісії. Ми й без їхніх відповідей зробимо висновки, і нехай тоді не ображаються, що якісь аргументи не були почуті", - сказав Сенченко.

Крім того, на засіданні заступник голови СБУ Віталій Яловенко не дав жодної відповіді на запитання, посилаючись на таємність АТО.

У свою чергу Сенченко заявив, що є кілька небезпечних тенденцій, які заважають роботі комісії.

"Держоргани тягнуть із відповіддю, військові й МВС блокують спілкування військових з комісією, є тенденція занижувати втрати, записуючи загиблих у список зниклих безвісти це неприємні симптоми", - сказав він.

На засіданні комісії не було кворуму, оскільки з 11 членів комісії з'явилися тільки 4 людини: Сенченко, Едуард Леонов, Марія Іонова, Володимир Пилипенко.

Деякі члени комісії проігнорували вже друге засідання без поважних причин – Єремеєв і Стойко.

"Кворуму немає, але на нас лежить дуже серйозна відповідальність. Прийшли всі, кому небайдужа доля України", - сказав Сенченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування