Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко ще думає, чи їхати на Генасамблею ООН

Вівторок, 23 вересня 2014, 11:11

Питання про приїзд президента України Петра Порошенка на загальнополітичну дискусію на Генеральній асамблеї ООН поки не вирішене.

Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку на прес-конференції в понеділок, повідомляє Центр новин ООН.

Відповідаючи на запитання про те, хто буде виступати від імені України на сесії Генасамблеї ООН – президент або прем'єр-міністр, – голова МЗС сказав: "Питання про участь президента країни в сесії усе ще обговорюється".

"Він (Порошенко) готується до того, щоб брати участь у сесії, однак, разом із тим, є багато інших справ, які вимагають його присутності на місці", - заявив Клімкін і пообіцяв поінформувати про рішення згодом.

Він висловив сподівання, що українське питання буде залишатися на порядку денному ООН доти, доки на Донбасі не буде міцного миру, а Росія – не виведе війська з України.

"Я виходжу з того, що українське питання – головне в порядку денному міжнародного співтовариства і має там залишатися, доки не відбудеться повної деескалації ситуації, повного виведення російських військ і російської важкої зброї з території України", - сказав Клімкін.

"Звісно, у якості основної передумови стійкої деескалації та стійкого припинення вогню, ми також повинні закрити кордони. Необхідно досягнути ключової домовленості щодо заручників…", - сказав голова МЗС України.

Він наголосив, що ситуацію на сході України й виконання всіх поставлених завдань повинні контролювати інспектори ОБСЄ. Клімкін закликав поповнити місію ОБСЄ й укомплектувати її необхідним обладнанням. За словами міністра, у її складі має бути близько 500 членів, а на сьогодні їх усього близько 100.

Клімкін зазначив, що влада України домагатиметься забезпечення свого суверенітету, незалежності й непорушності кордонів.

Голова МЗС зазначив, що домовленості про припинення вогню на сході України в цілому дотримуються, хоча цей режим і порушувався "приблизно 50 разів" із моменту його оголошення.

Клімкін наголосив, що про визнання ким-небудь самопроголошених утворень на сході України не йдеться.

Він також привернув увагу до порушення прав кримських татар у Криму.

Щорічні загальні дебати у Генасамблеї ООН триватимуть у Нью-Йорку з 24 вересня до 1 жовтня. Засідання Ради безпеки ООН відбудеться 25 вересня. Прес-центр ООН раніше анонсував виступ Порошенка на засіданні Генасамблеї ООН 25 вересня.

Майбутнє засідання Ради Безпеки ООН планується присвятити боротьбі з тероризмом. Його проведе президент США Барак Обама.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування