В Раду йдуть 54 депутати, що підтримали закони про диктатуру - Чесно

Вівторок, 23 вересня 2014, 12:06

Рух "Чесно" закликає лідерів політичних сил зняти з участі у виборах кандидатів, які були причетні до корупційних справ або голосували за "диктаторські закони" 16 січня.

Про це активісти заявили, зробивши перший аналіз виборчих списків та мажоритарників на позачергових виборах у Раду.

Активісти систематизували і оприлюднили публічні дані щодо різних типів "недоброчесної поведінки" висуванців до наступного парламенту.

"Чесно" звернувся до політичних сил аби "вони врахували результати громадського моніторингу доброчесності та переглянули власні списки та висуванців в округах, аж до виключення найбільш одіозних порушників".

Зокрема, за результатами попереднього дослідження, серед кандидатів активісти виявили щонайменше 78 кандидатів, які є фігурантами антикорупційних розслідувань, та 55 тих, хто своїм голосом підтримав диктатуру.

ФІГУРАНТИ АНТИКОРУПЦІЙНИХ РОЗСЛІДУВАНЬ

Особливу увагу суспільства "Чесно" звертає на тих, хто голосував за "диктаторські закони" 16 січня, вважаючи, що такі кандидати не мають право висуватися та мають понести політичну відповідальність за свій вчинок.

За даними попереднього дослідження, щонайменше 33 таких кандидатів балотуються у якості самовисуванців.

Найбільше "голосувальників за диктатуру" висуває Компартія – 12, у списках "Сильної України" - 9 таких кандидатів.

ГОЛОСУВАЛЬНИКИ ЗА ЗАКОН 16 СІЧНЯ

Крім того, за публічними даними у 206 виборчому окрузі "Блок Петра Порошенка" висуває Владислава Атрошенка, який також голосував за "закони 16 січня".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...