Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Над кримськими татарами нависла небезпека

Вівторок, 23 вересня 2014, 17:38

Життю кримських татар та українців, які в Криму виступають проти анексії півострова, загрожує небезпека розправи з боку діючої влади.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

"Над кримськими татарами нависла реальна небезпека розправи. Це саме стосується й українців, які не згодні з окупацією Автономної Республіки Крим та м. Севастополя", - сказав Перебийніс.

Він нагадав, що прокурор Криму Наталія Поклонська прямо погрожує депортацією всім, хто не згоден з окупацією півострова.

За його словами, також складають списки членів меджлісу кримськотатарського народу, який діюча влада хоче ліквідувати. Окрім цього, складають списки забороненої літератури, здійснюють обшуки в школах та житлових будинках, татарам заборонено проводити мітинги, а у будівлі меджлісу проведено обшук.

"Усі ці факти підтверджують ненависть та шовіністичну політику, яку Росія здійснює проти кримськотатарського народу від самого початку збройної окупації та анексії Криму", - наголосив Перебийніс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування