Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість українців не вірять, що закони щодо Донбасу принесуть мир

Вівторок, 23 вересня 2014, 18:11

Більшість українців - 62% - вважають, що прийняті 16 вересня закони про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей та амністію не зможуть забезпечити мир на сході України.

Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією GFK протягом 19-21 вересня.

У позитивний результат цих законів вірять 31,6% опитаних.

43,6% не підтримують прийняті парламентом 16 вересня закони по Донбассу.

Натомість свою підтримку цьому закону висловили 38,6% респондентів.

Одночасно 17,8% опитаних не змогли висловити свого ставлення до факту прийняття закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

75% респондентів у віці старше 18 років знають про те, що Верховна Рада прийняла Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Чверть опитаних не обізнані з цим фактом.

Про прийняття Верховною Радою Закону про амністію (звільнення від відповідальності) учасників незаконних збройних формувань в Донецькій та Луганській областях загалом знають 70% респондентів, не знають – 29%.

Ця подія знайшла підтримку в третини опитаних (35,5%), тоді як більше половини (57,3%) не схвалюють прийняття закону про амністію, а ще 7% не змогли висловити свого ставлення.

67% респондентів негативно ставляться до того, що ці два закони були проголосовані у Верховній Раді в таємному режимі.

Тільки 10% підтримали такий формат голосування. Одночасно 19,5% опитаних відповіли, що їм байдуже, в якому режимі прийняли ці закони.

Опитування проводилося GfK Ukraine на замовлення Громадської організації "Фонд "Відкрита політика" протягом 19-21 вересня 2014 року.

Обсяг вибірки: 800 інтерв’ю, респонденти: населення України віком від 18 років (відповідно до національної репрезентативної вибірки). Опитування проводилось методом телефонного інтерв'ю (дзвінки на мобільні номери). Максимальна похибка – 3,5%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...