Розстріл майданівців: проти судді, що відпустила командира "Беркуту", відкрили справу

Середа, 24 вересня 2014, 12:12

Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно судді Печерського районного суду, що відпустив з-під варти одного з командирів "Беркуту".

Про це повідомили у Генеральній прокуратурі України.

"До Генеральної прокуратури України звернувся адвокат потерпілих у справі масових розстрілів учасників акції протесту на Майдані з заявою стосовно рішення судді Печерського районного суду міста Києва щодо звільнення з під варти командира роти спеціального призначення "Беркут" при ГУ МВС України в м. Києві, який підозрюється у розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській", - заявили у відомстві.

За фактом поданої заяви Генеральною прокуратурою розпочато кримінальне провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України.

Розслідування вказаного кримінального провадження доручено слідчому відділу прокуратури міста Києва, який ретельно перевірить всі обставини та мотиви прийняття суддею такого рішення і надасть об’єктивну правову оцінку.

Хід слідства взято на контроль Генеральним прокурором України.

Як повідомлялося 19 вересня, Печерський райсуд Києва звільнив з-під варти командира роти "Беркуту", який підозрюється в розстрілі 39 євромайданівців на вул.Інститутській в Києві.

Рішення винесла суддя Волкова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування